1396/11/14
کارگاه ارتقاء توانمندی ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران به میزبانی دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی برگزار شد
به همت دبیرخانه استانی ستاد اقامه نماز دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران و با حضور ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، علوم بهزیستی و توان‌بخشی، شاهد و انستیتو پاستور، کارگاه ارتقاء ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران به میزبانی دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، این کارگاه از ساعت 8:30 روز پنجشنبه، 12 بهمن 96 و با حضور آیت‌الله قرهی و دکتر فتوره چی، مدیر گروه مطالعات رسانه و فرهنگ موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، در سالن همایش‌های دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی برگزار شد.
در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین معتمدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه و خوشامدگویی به حضار، اظهار داشت: ما باید موانع فکری که بین روحانیت و مردم شکل‌گرفته است را مرتفع سازیم و سعی کنیم این فاصله‌ای که به دلیل وجود موانع بین روحانیت و مردم ایجادشده را از بین ببریم. وی همچنین از حضور و شرکت مشتاقانه ائمه جماعات در کارگاه‌های ارتقاء ائمه جماعات ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدوارم که روحانیون گرامی با شرکت در این جلسات نهایت استفاده را از اساتید و کارشناسان محترم ببرند.
در ادامه دکتر محمدمهدی فتوره چی، ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به حضار و تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه فجر در مورد سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی و تأثیرات شبکه در خانواده و جامعه توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: توانایی دسترسی و ارزیابی پیام‌های رسانه‌ای در اشکال مختلف، توانایی اعتبار سنجی رسانه‌ها، تجزیه‌وتحلیل تبلیغات و پیام‌های رسانه‌ای و تشخیص اطلاعات درست، توانایی خود برنامه‌ریزی بیشتر رمزهای ذهنی (کنترل خود) و توانایی نظارت هوشمند و درونی شده برای رژیم مصرف رسانه‌ای؛ از تعاریف متعدد سواد رسانه‌ای هستند.
وی در ادامه گفت: تلگرام عامل 60% ترافیک اینترنت و 40% جرائم در کشور است؛ همچنین در خاورمیانه 11% و کشورهای شمال و غرب اروپا 2.4% اعتیاد به اینترنت دارند. همچنین مطابق بر آماری دانشجویان در 2 سال اخیر معادل 48 واحد درسی در شبکه‌ها وقت سپری کردند و اینکه ایرانی‌ها به‌طور متوسط 7 ساعت در روز در شبکه وقت صرف می‌کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: شبکه‌ها، عامل مداخله‌گر در 80% طلاق‌ها در برخی ایالت‌های امریکا و در ایران عامل مؤثر در 60% طلاق‌ها و عامل اصلی در 20% موارد است و متأسفانه کاربران نوجوان و جوان دچار به فریب و اغفال در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند.
وی همچنین افزود: استفاده بیش‌ازحد از شبکه باعث کاهش زمان گفت‌وگو تا 15 دقیقه بین اعضای خانواده‌ها در روز شده است و این سلامت خانواده‌ها و جامعه را به خطر می‌اندازد و به همین خاطر ما باید در زمانی که در کنار خانواده هستیم استفاده از فضای مجازی را تعطیل کنیم.
در ادامه جلسه مهندس رجبی، کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضمن عرض سلام و خوشامدگویی به حضار عناصر تشکیل‌دهنده فضای سایبری را برشمرد و گفت: زیرساخت شبکه‌ای، بستر ارتباطی، محتوا و کاربر، عناصر تشکیل‌دهنده فضای سایبری هستند.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد وقت کاربران ایرانی را سرگرمی دربر می‌گیرد، اظهار داشت: هر کاربر در رسانه‌های اجتماعی به‌طور متوسط 1500 پیام در روزدریافت می‌کند که فقط از 10 درصد آن استفاده می‌شود. همچنین 83 درصد محتوایی که کاربر منتشر می‌کند چندرسانه‌ای (ویدئویی) است.
وی در ادامه گفت: تغییر سریع فناوری و سرعت اینترنت در کشور طی 4 سال گذشته باعث شده است که زمان استفاده کاربران از شبکه 5 تا 7 ساعت در روز باشد. وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در سال 1384 در جمع روحانیون استان کرمان گفت: با استفاده از اینترنت ما می‌توانیم یک کلمه حرف درست خود را به دنیا منتقل بکنیم و در این مسیر حتماً موفق خواهیم شد چون ما منابع و میراث فرهنگی و علمی را در اختیارداریم که در دنیا وجود ندارد و دنیا تشنه این مطالب است.
در ادامه کارگاه، دکتر کمالی، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و خوشامدگویی به حضار گفت: دانشگاه علوم بهزیستی باوجود کوچک بودنش ازلحاظ مساحت و ابعاد و تعداد دانشجو، کارهای بزرگی در آن صورت می‌گیرد. ما در این دانشگاه تلفیقی از برنامه‌های سلامت جسمی، روانی و اجتماعی را ارائه می‌کنیم و دانشجویانی را در این زمینه تربیت می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های این دانشگاه بحث معلولیت و خدمات مربوط به آن است، گفت: در این دانشگاه بحث سلامت روان به‌طورجدی پیگیری می‌شود.
وی در پایان سخنان خود خطاب به ائمه جماعات دانشگاه‌ها گفت: ائمه جماعات باید به‌گونه‌ای به‌روز باشند و با ابزارهای ارتباطی آشنایی داشته باشند که بتوانند به نحو احسن با دانشجویان ارتباط مؤثر برقرار کنند.
در ادامه کارگاه آیت‌الله قرهی، ضمن عرض خوشامدگویی به حضار و تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه گفت: خدای متعال به ما لطف کرده و به ما عنوانی عنایت کرده است که این عنوان بالاترین شرف است و آن سربازی امام زمان (عج) است و ما به‌عنوان روحانی چه در زمان طاغوت و چه بعد از انقلاب سرباز امام زمان (عج) هستیم.
وی در ادامه آخرانی خود در مورد اخلاق عملی به ایراد سخنرانی پرداخت.
توضیح اینکه این کارگاه با برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر به امامت آیت‌الله قرهی پیگیری شد و پس از پذیرایی ناهار در ساعت 13:30 به پایان رسید.