1396/09/04
کارگاه ارتقاء توانمندی ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد
به همت دبیرخانه استانی ستاد اقامه نماز دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران و با حضور ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، علوم بهزیستی و توان‌بخشی، شاهد و انستیتو پاستور، کارگاه ارتقاء ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

گالری عکس

فایل صوتی سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، این کارگاه از ساعت 8:30 روز پنجشنبه، 2 آذر 96 و با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی در سالن همایش‌های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی با بیان اینکه برای توفیق در حوزه تبلیغ نیاز است طلبه‌ها چندین مهارت مختلف را بیاموزند؛ گفت: قصه‌گویی، بیان زیبای احادیث و روایات، توانایی روضه خواندن، توانمندی در خنداندن مخاطب و ... ازجمله مهارت‌های لازم برای سخنرانی است و دروس فعلی حوزه – گرچه باعث افزایش ظرفیت طلبه‌ها می‌شود – این مهارت‌ها را به‌خوبی نمی‌آموزند.
وی با اشاره به اینکه فرصت‌هایی که در اختیار ماست محدود است؛ گفت: گاهی اوقات مسائلی از طرف بعضی مخاطبین مطرح می‌شود که مسئله اصلی جوانان و جامعه نیست و ما باید دقت کنیم در دام این مسائل گرفتار نشویم و سعی کنیم از این فرصت محدود، برای پاسخگویی به مشکلات اصلی جوانان استفاده کنیم.
وی افزود: حرفی که می‌زنیم یا باید واجب اشد، یا مستحب باشد و یا مشکلی از مشکلات مردم را حل کند.
مؤلف تفسیر قرآنی نور با تأکید بر توجه به قرآن در سخنرانی‌ها گفت: باید سعی کنیم سخنرانی‌هایمان بر محور قرآن باشد؛ زیرا خدا هم به پیامبرش در آیه 44 سوره نحل «بِالْبَيِّناتِ وَ الزُّبُرِ وَ أَنْزَلْنا إِلَيْکَ الذِّکْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَکَّرُونَ - ما پیامبران را با دلایل آشکار و کتاب‌های آسمانى فرستادیم و این قرآن را که وسیله یادآورى است به‌سوی تو نازل کردیم تا براى مردم آنچه را که به‌سوی آنان نازل‌شده است بیان کنى و باشد که درباره تو و محیط زندگى تو بیندیشند و دریابند که قرآن ساخته‌وپرداخته تو نیست.» به این امر دستور داده است.
وی با تأکید بر بیان تفسیر به زبان ساده برای مخاطبین گفت: حتماً سعی کنید در سخنرانی‌هایتان تفسیر قرآن بگویید، اما توجه داشته باشید عموم تفاسیر موجود در حد فهم عامه مردم نیست و به‌نوعی «بیان للخواص» است؛ درحالی‌که ما باید سعی کنیم قرآن را به زبان مردم عادی تبیین کنیم و قرآن باید به شکلی توصیف شود که برای عموم مردم کاربردی و شیرین باشد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی با تأکید بر اینکه روحانیون دانشگاه باید بر روی مطالعه خود بیشتر کار کنند، گفت: برای پاسخگویی به مسائل دانشجویی که روزانه پنج ساعت مطالعه دارد، روحانی باید حداقل شش ساعت مطالعه داشته باشد تا بتواند پاسخگوی او باشد و اصولاً در هر کاری که انجام می‌دهیم باید سعی کنیم یا حق مطلب را ادا کنیم و یا حداقل تا حدی توانمان تلاش کنیم.
در بخش دوم این کارگاه حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه روحانی باید هم درد مردم باشد؛ گفت: روحانی موفق سه شرط دارد؛ اول اینکه از مردم باشد، دوم اینکه در مردم باشد و سوم اینکه با مردم باشد و اصولاً باید به مشکلات مردم توجه داشته باشیم و تا جایی که برایمان مقدور است برای حل این مشکلات تلاش کنیم.
وی با تأکید بر توجه به نماز گفت: روی نماز کار کنید که توجه به نماز بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌ها را رفع خواهد کرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه باید در سخنرانی‌ها به ظرفیت مخاطبین توجه شود؛ گفت: ظرفیت مخاطب را در نظر داشته باشیم و مواردی را مطرح نکنیم فراتر از ظرفیت مخاطب باشد و سعی کنیم در بیان الگوها، مواردی را مطرح نکنیم که دور از دسترس مخاطب و برای او ماورایی باشد؛ همچنین در برخورد با مخاطب باید مشکلات او و شرایطی که او با آن دست‌به‌گریبان است؛ موردتوجه قرار گیرد.
در قسمتی از این کارگاه، تعدادی از ائمه جماعات به ارائه سخنرانی پرداختند و مسائل و اشکالات موجود در سخنرانی‌هایشان توسط سایرین و حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی تذکر داده شد؛ همچنین بخشی از کارگاه به پرسش و پاسخ بین ائمه جماعات و حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی اختصاص داشت که در این قسمت ائمه جماعات به بیان مسائل مطرح‌شده در فضاهای دانشگاهی پرداختند.
در بخشی از این برنامه دکتر آقاجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن خیرمقدم به ائمه جماعات دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران، با اشاره به تعداد مخاطبین زیاد این دانشگاه‌ها گفت: در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران علاوه بر قریب 40 هزار دانشجو و 4000 استاد، ما روزانه با بیش از صدها هزار بیمار و همراه در مراکز درمانی خود مواجه هستیم که این جمعیت زیاد، بستر بزرگی را فراهم کرده که از یک‌سو وظیفه ما را در خدمت‌رسانی و از سوی دیگر مسئولیت شما را در حیطه مسائل فرهنگی بسیار خطیر و مهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه در جامعه جوان ما عطش کسب معارف معنوی بسیار زیاد است؛ گفت: نوآوری در تبیین مسائل دینی، ایجاد جاذبه برای جوانان در کنار روی گشاده و اخلاق نیکو در جذب هر چه بیشتر مخاطبین مؤثراست و اگر مفاهیم دینی با نگاهی نو و در قالبی جدید با کمک ابزارهای جدید در اختیار مخاطبین قرار گیرد؛ قطعاً با استقبال خوبی از جانب آنان مواجه خواهد شد.
دکتر آقاجانی در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت روحی بیماران همراهانشان در زمان اقامت در مراکز درمانی گفت: باید تلاش کنیم نمازخانه مراکز درمانی به ملجأ عاطفی و معنوی بیماران و خانواده‌هایشان تبدیل شود و این فضا و این شرایط قطعاً آمادگی روحی بیشتری برای این افراد برای کسب معارف معنوی ایجاد می‌کند.
توضیح اینکه این کارگاه با برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی پیگیری شد و پس از پذیرایی ناهار در ساعت 13:30 به پایان رسید.