1396/02/13
مراسم تجلیل از استادان ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دفتر امور ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم تجلیل از استادان ایثارگر دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مراسم تجلیل از استادان ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت 14 روز سه‌شنبه 12 اردیبهشت 96 در سالن شورای حوزه ریاست دانشگاه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی آغاز شد.

در ابتدای مراسم دکتر گتمیری، مسئول کمیته علمی ایثارگران، ضمن تبریک به مناسبت روز استاد و ولادت امام سجاد (ع)، ضمن بیان گزارشی از روند برگزاری جلسات هم‌اندیشی استادان ایثارگر دانشگاه گفت: ماهیت این جلسات یک نشست فرهنگی با محوریت تحکیم برادری و زنده کردن خاطرات استادان ایثارگر است و در این جلسات اعضاء به موضوعاتی نظیر نماز، تعهد حرفه‌ای، تحکیم مبانی میهن‌دوستی و حفظ روحیه ایثارگری تأکید و توجه دارند.

در بخش دیگری از این برنامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز بزرگداشت مقام معلم با اشاره به ابعاد معرفتی حضرت ابوالفضل علیه‌السلام گفت: یکی از حسرت‌های من در زندگی علمی، فقدان منابع و روایات در خصوص حضرت ابوالفضل علیه‌السلام است.

وی در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق علیه‌السلام، بصیرت و ایمان محکم را از ویژگی‌های بارز حضرت عباس علیه‌السلام برشمرد و گفت: کنکاش در ابعاد شخصیتی حضرت ابوالفضل علیه‌السلام می‌تواند یک الگوی کامل برای ما ترسیم کند در بعد معنوی هم به نقل از امام سجاد علیه‌السلام برای حضرت عباس علیه‌السلام مقامی در آخرت است که تمامی شهدا به حال این مقام غبطه می‌خورند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه «خلوص» را شاخص بزرگ استادان تأثیرگذار معرفی کرد و گفت: اگر انسانی به دست معلمی تربیت و هدایت شود، عمل آن معلم برتر از هر چیزی است که خورشید به آن می‌تابد و به نقل از شهید ثانی، مقام معلم در مکتب اسلام به حدی متعالی است که خداوند در آیه 28 سوره فاطر، یکی از گروه‌هایی که نسبت به خداوند خشیت دارند را علما معرفی می‌کند.

در بخش دیگری از مراسم آیت‌الله رضوانی، استاد حوزه، ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و خوشامدگویی به حضار، با اشاره به موضوع سعادت و شقاوت بشر گفت: سعادت و شقاوت ریشه در درون آدمی ندارند و ذاتی نیستند که اگر این‌طور بود تناقض آشکاری در مورد احکام و عدل الهی و بهشت و جهنم به وجود می‌آمد. آن‌هایی که سعادتمندند با اراده و عقل و انتخاب خودشان آن را برای خود به وجود آوردند و در مورد شقاوت هم همین‌طور و همه ما می‌دانیم خروجی سعادت، بهشت برین و خروجی شقاوت، جهنم است.

وی در ادامه شاه‌کلید دستیابی به سعادت را «شناخت صراط مستقیم» معرفی کرد و گفت: پس از مرحله شناخت، «سلوک در صراط مستقیم» و درنهایت «ثبات قدم بودن در صراط مستقیم» کلید دستیابی به سعادت هستند و آنان که صراط مستقیم را شناختند و سالک صراط مستقیم شدند و در آن ثابت‌قدم ماندند، قطعاً سعادتمند خواهند شد و اگر امروز - که روز شهادت استاد مطهری است - را روز معلم می‌دانند؛ به خاطر این است که این سه اصل در ایشان وجود داشت.

آیت‌الله رضوانی در ادامه، تفسیر صراط مستقیم از دیدگاه قرآن را در آیات 60 و 61 سوره یاسین بیان کرد و گفت: اساساً آن مسیر و مکتب و آیین و اخلاقی که در آن شیطان جای پایی نداشته باشد صراط مستقیم است و همان‌طور که علامه طباطبایی در کتاب کم‌نظیر تفسیر المیزان می‌فرمایند، خدای متعال در نهاد هر انسانی آن فطرت توحیدی را قرار داده که در مسیر خداجویی قرار بگیرد و آن عوامل شیطانی هستند که آن را از راه و مسیر درست خارج می‌کنند.

وی جامعه به‌طور کامل سالم را مرهون چهار عامل اصلی دانست و گفت: عامل اول انبیاء الهی، عامل دوم صدیقان که همان ائمه معصومین علیه‌السلام هستند، عامل سوم شهدا که مسئولیت حفظ این جامعه سالم را بر عهده گرفتند و درنهایت محصول همه این‌ها، صالحان هستند که این مسیر را ادامه می‌دهند.

آیت‌الله رضوانی در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق علیه‌السلام گفت: صراط مستقیم آن راهی است که منجر به معرفت الله شود که اگر کسی صراط مستقیم در دنیا را شناخت و به آن ورود پیدا کرد و در آن ثابت‌قدم ماند جواز ورود به صراط مستقیم در آخرت را هم به او می‌دهند.

وی افزود: کسی که در دنیا امام شناس و سالک و پیرو امام شود یقیناً آن شخص از پل صراط آخرت عبور خواهد کرد.

آیت‌الله رضوانی با اشاره به این نکته که علم تنها گمشده‌ای است که انسان در هرجایی باید آن را طلب کند؛ گفت: در اثبات شرافت علم همین‌قدر کافی است که هرکسی دوست دارد خودش را عالم معرفی کند و اگر نسبت علم را به او بدهی خوشحال می‌شود.

وی در خاتمه با بیان اینکه طلب علم فریضه است؛ افزود: علم گمشده مو من است و هرکجا که آن را پیدا کرد باید آن را بردارد، حتی اگر از دهان منافق باشد.

در ادامه مراسم دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به استادان ایثارگر دانشگاه گفت: حضور در بین ایثارگرانی که در روزگاری حاضر شدند از جان خودشان بگذرند و امروز در این جایگاه در راه تعلیم و تربیت انسان‌ها اهتمام می‌ورزند، باعث افتخار و خوشحالی است.

وی افزود: ما واقعاً انسان‌های خوشبختی هستیم که این عزیزان در کنار ما حضور دارند.

وی در ادامه سخنان خود با نقل حدیثی از امام سجاد علیه‌السلام در باب حق دانشجو نسبت به استاد، به بیان وظایف و مسئولیت‌های استاد نسبت به دانشجویان پرداخت.

در بخش پایانی این مراسم، تندیس یادبودی به استادان ایثارگر دانشگاه اهدا شد.