1395/12/15
برگزاری نشست ائمه جماعات و مداحان دانشگاه با رئیس دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
با حضور رئیس دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاون فرهنگی دانشگاه، نشست ائمه جماعات و مداحان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه این جلسه از ساعت 15 روز شنبه 14 اسفند 95 با حضور دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر پرویز، معاون فرهنگی دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و قریب ۴۰ نفر از ائمه جماعات و جمعی از مداحان و ذاکرین اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید در سالن شورای ساختمان ستاد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر پرویز ضمن عرض خیرمقدم به حضار شرکت‌کننده و تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه با اشاره به این‌که این جلسات سالی یک‌بار برگزار می‌شود گفت: این جلسات به نیت قدردانی و تشکر از زحمات همه‌کسانی است که به رونق نمازخانه‌ها در دانشکده‌ها کمک می‌کنند، به‌خصوص ائمه محترم جماعات و همچنین مداحان عزیز که در مراسم مختلف گرمابخش این مراسم هستند؛ برگزار می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هدف اصلی در حوزه مداحان، افزایش توانمندی علمی مداحان است که در این زمینه توفیقاتی حاصل‌شده است؛ گفت: درمجموع، برنامه‌های فرهنگی و مذهبی که در سال جاری و سال گذشته برگزار شد خیلی خوب بوده است و نارضایتی خاصی از روند ماجرا وجود نداشته است.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها) گفت: از رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه به خاطر فراهم کردن این جلسات که موجبات قدردانی و تشکر از کسانی که در زمینه‌های مذهبی و فرهنگی فعالیت می‌کنند را فراهم می‌کند تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی در ادامه با اشاره به آیات پنج و شش سوره انسان در مورد جایگاه والای اهل‌بیت علیهم‌السلام گفت: آیات بسیار در قرآن در مورد جایگاه بلند اهل‌بیت (علیهم‌السلام) وجود دارد که انسان را به فکر وامی‌دارد که ازجمله این آیات، دو آیه 5 و 6 سوره انسان است که با دقت در این آیات متوجه می‌شویم که خطاب این دو آیه منحصر به آخرت نیست بلکه وجود نیکان در عالمِ محدودِ دنیا نیز، منشأ خیر و جریان فیض الهی - هم به خودشان و هم به بندگان خدا - است.

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت مراقبه و خودسازی ائمه جماعات و مداحان برای جذب مخاطبین، گفت: دانشجویان و مخاطبین ما دائماً نگاه به زبان و رفتار شما می‌کنند که چگونه خط سیر اخلاق و معنویت را برای آنان ترسیم می‌کنید و ما باید خدا را شاکر باشیم که در طی این مسیر، خودمان معیار و شاخص‌های والایی چون اهل‌بیت (علیهم‌السلام) را داریم و باید تلاش کنیم ضمن بهره‌مندی از این چشمه زلال، فضائل این بزرگواران را در سطح دانشگاه و جامعه منتشر کنیم.

در ادامه برنامه حجج‌اسلام حامد پور، عبدی، شیرعلی پور و تعدادی از مداحان با بیان مسائل و مشکلات موجود درزمینهٔ برگزاری نماز، به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در مبحث استانداردسازی و ارتقای نمازخانه‌ها و ترویج فرهنگ اقامه نماز در سطح دانشگاه پرداختند.

در ادامه جلسه دکتر جعفریان ضمن خیرمقدم به حضار و تسلیت ایام فاطمیه، با تشکر از مسئول نهاد و معاون فرهنگی دانشگاه به خاطر پیگیری منظم و دقیق این مسائل و برگزاری این جلسه گفت: برگزاری این جلسات با توجه به مشغله زیاد ما در دانشگاه در حوزه مسائل آموزشی و درمانی می‌تواند درزمینهٔ آشنایی با مشکلات موجود در حوزه اقامه نماز مفید باشد.

وی در ادامه در پاسخ به کمبود فضای نمازخانه‌ها در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها گفت: ضریب اشغال تخت بیمارستان‌ها بین 89 تا 92 درصد است که در بعضی از مراکز حتی بیش از دو برابر ظرفیت در آن‌ها بیمار وجود دارد که این خود باعث محدودیت‌هایی می‌شود و این محدودیت‌ها در مکان‌هایی دیگر نظیر نمازخانه‌ها نیز تأثیر خودش را می‌گذارد.

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه ما از اهل‌بیت شنیده‌ایم که با عمل و رفتارمان باید مروج دین و باشیم؛ گفت: مشکل ما در این محدودیت‌ها فقط مشکل فیزیکی نیست بلکه ما باید تغییر نسل و نوع فعالیت‌های اعتقادی‌ای که داریم و فضای عمومی جامعه را نیز در نظر بگیریم و در مورد آن‌ها تحقیق کنیم.

دکتر جعفریان در بخش پایانی سخنان خود خطبه 199 از نهج‌البلاغه را قرائت کرد و گفت: عَاهَدُوا أَمْرَ الصَّلَاةِ وَ حَافِظُوا عَلَيْهَا وَ اسْتَكْثِرُوا مِنْهَا وَ تَقَرَّبُوا بِهَا فَإِنَّهَا كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ كِتاباً مَوْقُوتاً أَ لَا تَسْمَعُونَ إِلَى جَوَابِ أَهْلِ النَّارِ حِينَ سُئِلُوا ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ وَ إِنَّهَا لَتَحُتُّ الذُّنُوبَ حَتَّ الْوَرَقِ وَ تُطْلِقُهَا إِطْلَاقَ الرِّبَقِ وَ شَبَّهَهَا رَسُولُ اللَّهِ ( صلى الله عليه وآله ) بِالْحَمَّةِ تَكُونُ عَلَى بَابِ الرَّجُلِ فَهُوَ يَغْتَسِلُ مِنْهَا فِي الْيَوْمِ وَ اللَّيْلَةِ خَمْسَ مَرَّاتٍ فَمَا عَسَى أَنْ يَبْقَى عَلَيْهِ مِنَ الدَّرَنِ وَ قَدْ عَرَفَ حَقَّهَا رِجَالٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْهَا زِينَةُ مَتَاعٍ وَ لَا قُرَّةُ عَيْنٍ مِنْ وَلَدٍ وَ لَا مَالٍ يَقُولُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِيتاءِ الزَّكاةِ وَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ( صلى الله عليه وآله ) نَصِباً بِالصَّلَاةِ بَعْدَ التَّبْشِيرِ لَهُ بِالْجَنَّةِ لِقَوْلِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها فَكَانَ يَأْمُرُ بِهَا أَهْلَهُ وَ يَصْبِرُ عَلَيْهَا نَفْسَهُ . ...

پايبند امر نماز شويد و بر آن محافظت نماييد و آن را زياد بخوانيد و به نماز به خداوند تقرّب جوييد، زيرا بر مؤمنين امرى واجب در اوقاتى معين است. آيا پاسخ اهل عذاب را نشنيديد زمانى كه از آنان پرسيده می‌شود: «چه چيز شما را به جهنّم آورد می‌گویند: از نمازگزاران نبوديم» نماز همچون ريختن برگ درخت گناهان را می‌ریزد و همچون بندى كه بازگردد بند گناهان را می‌گشاید. رسول خدا صلی‌الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرمى كه بر خانه انسان باشد و شبانه‌روزی پنج نوبت خود را در آن بشويد تشبيه كرده است، كه آيا چرك و آلودگى در بدن چنين كسى باقى خواهد ماند از مردم مؤمن حق نماز را آنانى شناختند كه زيبايى متاع دنيا و مايه چشم‌روشنی از فرزندان و اموال آنان را به خود مشغول نكرده، خداوند سبحان می‌فرماید: «مردانى كه آنان را تجارت و دادوستد از ذكر خدا و به پا كردن نماز و اداى زكات بازنمی‌دارد». رسول خدا صلی‌الله عليه و آله بااینکه مژده بهشت را از خداوند دريافته بود خود را براى نماز به‌زحمت می‌انداخت، به خاطر اينكه خداوند به او فرموده بود: «اهل خود را به نماز امر كن و نسبت به آن شكيبا باش». آن حضرت اهلش را به نماز امر می‌فرمود و خود نيز در به پا كردن آن شكيبايى به خرج می‌داد.

وی افزود: وظیفه ماست که با اطلاع‌رسانی‌های درست و حضور مستمر مدیران در ادای نماز، تلاش کنیم که نماز را به نحو احسن در صحن دانشگاه برپا کنیم.

توضیح اینکه این مراسم با مداحی و مرثیه‌خوانی مداح اهل بیت، اکبر عبادی در ساعت 17 به پایان رسید.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است