1395/12/03
دوازدهمین جلسه استاد و اخلاق/ آیت‌الله حائری شیرازی: پیام دین، پیام عشق است و اگر کسی در دنیا عشق را درک نکند، در آخرت نیز درک نخواهد کرد
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دوازدهمین مرحله از سلسله نشست‌های اخلاقی دانشگاه با عنوان «استاد و اخلاق» با حضور آیت‌الله حائری شیرازی، عضو سابق مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه این جلسه از ساعت 13 روز دوشنبه 2 اسفند 95 با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و شرکت بیش از 100 تن از استادان دانشگاه، با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

در ابتدای نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به حضار، از آیت‌الله حائری شیرازی به خاطر قبول زحمت و حضور در این نشست تشکر کرد.

سپس آیت‌الله حائری شیرازی، با تأکید بر اهمیت علم برای انسان، گفت: علم به دو صورت «علم اشیا» و «علم انسان» وجود دارد؛ انسان در مورد اشیا به علم می‌رسد و وقتی‌که به این علم رسید که اشیا چطور کار می‌کنند دوره کپی‌برداری و نسخه‌برداری او شروع می‌شود و انسان در آن‌ها خلاقیت خود را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه دوران اخیر، عصر اوج‌گیری این خلاقیت است؛ افزود: وقتی‌که انسان چیزی را خلق می‌کند متوجه اهمیت مخلوق می‌شود و وقتی متوجه عظمت مخلوق شود آنگاه عظمت خالق را درمی‌یابد و وقتی عظمت خالق برایش مسجل شد، عظمت پیامبر را متوجه می‌شود و وقتی عظمت پیامبر را درک کرد آنگاه امامان نیز عظیم می‌شوند و درواقع برای اینکه انسان از گمراهی نجات پیدا کند باید این چهار مرحله را پشت سر گذارد.

عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با معرفی علم اشیا - یعنی شناخت خدا از طریق مخلوق- و علم انسان - یعنی خداشناسی از طریق خودشناسی – گفت: انسان‌شناسی مافوق همه مسائل است؛ عصر ما عصر مخلوق شناسی است، چنانچه خداوند در سوره نحل از انسان‌ها می‌خواهد که در زنبورعسل و نحوه حیات او دقت کنند و در این مورد به تحلیل و تحقیق مفصل بپردازند چراکه خداوند، در زنبورعسل و نحوه زندگی او، نشانه‌های بسیاری را پیش روی انسان قرار داده است.

وی در ادامه گفت: انسان باید متوجه این موضوع باشد که مالک دارد؛ اما متأسفانه ماهیت انسان عکس این مطلب است و زمانی متوجه این حقیقت می‌شود که مصیبتی بر او وارد شود و آنگاه متوجه می‌شود که مالک دارد و درنهایت بازگشتش به‌سوی خداست.

آیت‌الله حائری شیرازی در ادامه با تشبیه انسان به کرم ابریشم، گفت: کرم ابریشم بعدازاینکه دوره لارو بودنش را گذراند خودش را به‌صورت حلقوی درمی‌آورد و به دور خودش پیله می‌تند و این پیله همان سر دوراهی است. یا اینکه آن را در آبجوش انداخته و بعد از فرآیندهایی پیله را به نخ ابریشم تبدیل می‌کنند یا اینکه درون پیله کامل می‌شود و به‌صورت پروانه از آن خارج می‌شود و نسلش ادامه می‌یابد. انسان نیز همین‌طور است یا اینکه در دنیا فقط برای مزد کار می‌کند و از او استفاده می‌شود یا اینکه کارش را برای خدمت به خلق و بر اساس خداباوری انجام می‌دهد و به کمال می‌رسد و پروانه می‌شود.

وی در ادامه توضیح داد: انسان زمانی به کمال می‌رسد و پروانه می‌شود که نیتش این شود که بنده خدا و مؤمن باشد، به کسی ظلم نکند، به هوا و هوس خودش عمل نکند و آن را حبس کند و خودش را وقف خدا کند.

مؤلف کتاب انسان الهی در پایان سخنان خود تأکید کرد: خروجی و نتیجه اسلام انس بین مسلمانان و محبت آنان نسبت به یکدیگر است چراکه پیام دین پیام عشق است و اگر کسی عشق در دنیا را درک نکند در آخرت نیز درک نخواهد کرد.

توضیح اینکه سلسله نشست‌های اخلاق دانشگاه با عنوان استاد و اخلاق دوشنبه اول هرماه با حضور استادان برجسته اخلاق به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است