1395/10/07
دهمین نشست استاد و اخلاق/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی: تمام اخلاق و عرفان این است که آنچه را که به آن علم داریم، زیر پا نگذاریم
به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دهمین مرحله از سلسله نشست‌های اخلاقی دانشگاه با عنوان «استاد و اخلاق» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این جلسه از ساعت 12:30 با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر امینی، مشاور عالی رئیس دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون نهاد، دکتر ناطق پور، دبیر هم‌اندیشی استادان نهاد و قریب یک‌صد تن از استادان دانشگاه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

پس از تلاوت قرآن، دکتر ناطق پور ضمن خیرمقدم به اساتید شرکت‌کننده در جلسه و تشکر ویژه از حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی به علت قبول زحمت و حضور در این برنامه به بیان نکاتی در مورد هدف از اجرای این جلسات پرداخت.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی در ابتدای سخنان خود با توصیفی از پیامبر اسلام گفت: بلندترین توصیف‌های قرآن کریم در مورد پیامبر خاتم است و حضرت ختمی‌مرتبت، هدف از رسالت خودشان را فراهم‌سازی امکان دستیابی بشر به بالاترین مراتب اخلاقی ذکر می‌کنند.

وی در ادامه تعریفی از انسان متخلق ارائه داد و گفت: انسان متخلق انسانی است که در حوزه اعتقاد به مبانیِ مبتنی بر دانش و معرفت، باور دارد و در حوزه اخلاقی به فضائلی دست یافته و در حوزه عمل، به صالح‌ترین اعمال رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به سوره «عصر» گفت: با توجه به آیات این سوره مبارک، اگر بخواهیم اخلاق را تفسیر کنیم؛ اخلاق آن کمال عقلانی و رفتاری است و محصول و ثمره دستیابی به مراتب بلند معرفتی و اخلاقی، دستیابی به مرتبه عالی از اعمال صالح است و اگر می‌بینیم که پیامبر الگو هستند دلیلش این است که در کمال عقلانی و رفتاری در قله قرار دارند و باید توجه داشته باشیم آنچه ما را آراسته به فضائل اخلاقی می‌کند «عمل صالح» است.

عضو شورای نمایندگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه عنوان کرد: عملی که محصول «انگیزه و نیت پاک» و آراسته به «توحید» باشد و از یک پشتوانه معرفتی و علمی برخوردار باشد، این عمل انسان را در مراتب انسانی ارتقا می‌بخشد.

وی در ادامه با بیان روایتی از پیامبر اسلام که از امام علی (ع) نقل شده است، گفت: هیچ گفتاری ارزش ندارد مگر آنکه آراسته به عمل شود و هیچ قول و عملی ارزش ندارد مگر آنکه انگیزه عالی و پاکیزه به همراه داشته باشد و هیچ‌کدام از قول و عمل و نیت، ارزشی ندارند مگر آنکه از پشتوانه‌ای استوار و سنت الهی برخوردار باشد.

وی با اشاره به گستره اعمال صالح در محیط کاری و جوامع امروزی اظهار داشت: هرقدر اعمال صالح در حوزه کاری ما گسترده شود راه برای دستیابی به «آراستگی اخلاقی» هموارتر می‌شود.

وی در پایان سخنان با اشاره به این نکته که آنچه ما را به خدا و فضائل او نزدیک می‌کند چیزی جز عمل صالح نیست، گفت: آنچه را که به آن علم داریم زیر پا نگذاریم که این تمام اخلاق و عرفان است و برای علمی که داریم احترام قائل باشیم که این راه آراستگی به فضائل اخلاقی است.

در پایان نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عیسی زاده ضمن خوشامدگویی به اساتید و تشکر و قدردانی از حضور معنوی حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابوترابی در دانشگاه ضمن بیان اهداف برگزاری این سلسله نشست‌ها، گفت: یکی از اهداف اصلی برگزاری این نشست‌ها این است که به خود متذکر شویم و ضمن دارا شدن توفیق عبادت و بندگی، در تربیت نفوس خود و شاگردان موفق باشیم.

توضیح اینکه دور جدید سلسله جلسات «استاد و اخلاق» به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران، هرماه با حضور یکی از استادان برجسته اخلاقی در دانشگاه برگزار خواهد شد.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است