1395/08/17
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: اگر انسان بخواهد در زندگی موفق و آزاد باشد، لاجرم باید قیام امام حسین (ع) بشناسد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در جلسه فرهنگی گروه ایمونولوژی و بیولوژی دانشکده پزشکی، به تشریح عوامل مؤثر در سعادتمندی انسان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، در راستای برگزاری سلسله جلسات فرهنگی گروه ایمونولوژی و بیولوژی دانشکده پزشکی، مراسمی در روز دوشنبه 17 آبان 95، با قرائت آیاتی از قرآن مجید از ساعت 10 در ساختمان شماره یک گروه ژنتیک (ایمونولوژی) برگزار شد.

در ابتدای مراسم دکتر نیکنام، مدیر گروه ایمونولوژی، ضمن خیرمقدم به حضار و تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) اظهار داشت: تعهد حرفه‌ای جزء وظایف همه افراد جامعه است و همه باید در راستای خدمت به مردم و از روی اخلاص این تعهد را ارائه دهند.

وی در ادامه گفت: غیر از معنویت باقی چیزها بی‌ارزش است و هر چیزی که در لوای معنویت باشد، ارزش پیدا می‌کند.

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ضمن تسلیت روز شهادت امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) اظهار داشت: مرحوم محقق داماد انسان‌ها را در دودسته تقسیم می‌کند؛ دسته اول انسان‌هایی هستند که در سطح زمان حرکت می‌کنند و دسته دوم انسان‌هایی هستند که خودشان را از سطح زمان جدا می‌کنند و از بالا و به‌صورت دهری، به ابتدا و انتهای زمان نگاه می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به سخنی از مرحوم علامه طباطبایی گفت: مسیر زندگی نقاط گسسته کنار یکدیگر نیست، بلکه یک خط پیوسته است که از یکجایی شروع‌شده و تا ابد این حرکت ادامه دارد و هنر انسان این است که بتواند خودش را در این حرکت مداوم تعریف بکند که به تعبیر علامه طباطبایی این سیر تکاملی، بعد از حیات انسان نیز ادامه خواهد داشت.

مسئول نهاد با تأکید بر اهمیت فلسفه زندگی هر فرد، گفت: اساساً ما باید به فلسفه زندگی و رسیدن به بالندگی در آن توجه کنیم، همان‌طور که امام حسین (علیه‌السلام) اهداف خویش را برای ادامه حیات را اصلاح دین و ایجاد یک جامعه درست برای مردم معرفی می‌کند.

وی در ادامه ضمن معرفی نیازهای معنوی و مادی انسان‌ها، گفت: به تعبیر مَزلو (Abraham Maslow) نیازهای انسان در یکی از رده‌های نیازهای «فیزیولوژیکی»، «زیستی»، «ایمنی»، «تعلق پذیری و عشق»، «احترام» و «خودشکوفایی» قرار می‌گیرد و اگر انسانی بخواهد به این اهداف و نیازها دست یابد، می‌بایست به تاریخ مراجعه کند و سرگذشت انسان‌های موفق، شیوه‌های رسیدن به این نیازها و همچنین آسیب‌ها و چالش‌های پیش روی آن‌ها را مطالعه کند.

عضو هیئت‌علمی مرکز علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه در ادامه با اشاره به آیات 13 و 14 سوره یونس اظهار داشت: خداوند متعال در این آیات می‌فرمایند «وَلَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا كَذَلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ ﴿۱۳﴾ ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِنْ بَعْدِهِمْ لِنَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ - ما امت‌های پيش از شما را، به هنگامی‌که ظلم كردند، هلاك كرديم، درحالی‌که پيامبرانشان با دلايل روشن به سراغ آن‌ها آمدند ولي آن‌ها ايمان نياوردند، این‌گونه گروه مجرمان را جزا مي‏دهيم (13) سپس شما را جانشينان آن‌ها درروی زمين - پس از آنان - قراردادیم تا بنگريم شما چگونه عمل مي‏كنيد» که این آیات و امثال آن بیانگر این است که قرآن می‌خواهد انسان‌ها مکرراً به تاریخ و پدیده‌های اتفاق افتاده در آن رجوع کنند.

وی با اشاره به اینکه به تعبیر شهید صدر قرآن می‌خواهد انسان‌ها تاریخی و اهل تحلیل باشند و علت و ثمره‌های یک حادثه تاریخی را مطالعه کنند، افزود: در جهان امروز اگر بشریت بخواهد در زندگی موفق و آزاد باشد، لاجرم باید تاریخ قیام امام حسین (علیه‌السلام) را مطالعه کند و آن‌ها بشناسد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده با بیان اینکه قرآن با به‌کارگیری تاریخ و وقایع تاریخی، وارد بُعد تربیتی انسان شده است؛ گفت: «عوامل زمانی و مکانی»، «چهره‌ها و اشخاص تأثیرگذار»، «پدیده‌ها و حوادث مهم مربوط به آن پدیده تاریخی» و «علل ظهور و سقوط آن پدیده» در مطالعه تاریخی یک پدیده باید موردبررسی قرار گیرد.

مسئول نهاد در ادامه با اشاره به خطبه 50 نهج‌البلاغه با معرفی عوامل ایجاد فتنه در جامعه گفت: عده‌ای مسیر درست حرکت جامعه را گم می‌کنند و به دنبال هوا و هوس خود می‌روند که این باعث نابودی جامعه می‌شود و علت دیگر ایجاد فتنه، احکامی است که به بدعت گذاشته می‌شود.

وی در پایان سخنان خود گفت: اگر بخواهیم یک زندگی موفق و درستی داشته باشیم باید خودمان را از سطح زمان و روزمرگی خلاص کنیم و فراتر از زمان به زندگی خود نگاه کرده تا بتوانیم زندگی صالح و خوبی را برای خود و آیندگان رقم بزنیم.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است