1395/02/11
کارگاه ارتقاء ائمه جماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
به همت مدیریت امور روحانیون و مبلغین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دومین جلسه کارگاه آموزشی ائمه جماعات با موضوع «ارتباط مؤثر» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این کارگاه آموزشی از ساعت 8 صبح روز پنج‌شنبه، 9 اردیبهشت 95 آغاز شد.

در ابتدای این کارگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جایگاه مهم دانشگاه در معادلات اجتماعی کشور، اظهار داشت: جایگاهی که ما به‌عنوان روحانی در این محیط علمی بزرگ و پرتنش در کشور داریم بسیار حائز اهمیت است و حضور یک روحانی فاضل، باتقوا و معنوی در جمع عزیزانی که قطعاً جزء فرهیختگان این جامعه هستند؛ تأثیرگذاری بسیار بالایی خواهد داشت.

وی افزود: عموم مخاطبین ما اهل علم، درک و شناخت هستند و البته به همین دلیل مسئولیت ما در مواجهه با آنان بسیار سنگین‌تر است.

مسئول نهاد با تأکید بر جنبه‌های غیرکلامی تبلیغ به‌عنوان یک شیوه مؤثر اظهار داشت: به لحاظ معنوی و تأثیرگذاری شاید خیلی اوقات نیازی به هیچ حرفی زدنی نیست و مخاطبین ما همین‌قدر که صفای روحانیت و معنویت را در جمع خودشان می‌بینند ناخودآگاه تأثیر می‌پذیرند.

وی افزود: قطعاً یکی از جاهایی که حضور معنوی یک روحانی ظهور پیدا می‌کند در اقامه نماز است و اگر نماز جماعت، نماز با حضور قلب باشد، آن نماز برای مخاطبین - بدون گفتن هیچ سخن دیگری - سازندگی خواهد آورد.

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه با اشاره به رساله «اسرار الصلاة» شهید ثانی اظهار داشت: ایشان در بخشی از کتاب می‌فرمایند اگر انسان آن حضور قلب را در نماز را می‌خواهد لاجرم باید روح و قلبش جلا یافته و آماده برای وصل باشد و به‌طریق‌اولی کسی که جلو می‌ایستد و امام جماعت می‌شود به‌عنوان سرسلسله‌ی وصال و حضور در محضر پروردگار خودش باید صیقلی و درخشان باشد.

وی افزود: شهید ثانی اشاره می‌کنند که جلای قلب با ذکر حاصل می‌شود و راه دستیابی به حالت ذکر، تقواست و راه یافتن به کشف و شهود با ذکر حاصل می‌شود؛ همچنین ایشان تأکید می‌کند انسانی که می‌خواهد سلوک الی الله داشته باشد باید دائم‌الذکر باشد و همواره در ذهن و فکرش به این بیندیشد در محضر پروردگار است.

مسئول نهاد در ادامه افزود: باید به این نکته توجه داشت که ذکر زبانی به‌تنهایی نمی‌تواند مانع ورود شیطان شود، مگر اینکه انسان قلب و روحش را باتقوا بسازد و تطهیر و پاکیزه کردن قلب و روح از شیطان مرحله نهایی ذکر و عبادت انسان است و اگر انسان در پرتو این تقوا چشمانش بینا شود و دلش به شهود برسد، به آن سعادت اکمل نائل شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده در پایان سخنان خود با تأکید مجدد بر تأثیر فراوان نماز برای تأثیرگذاری و تربیت الهی مخاطبین اظهار داشت: وقتی یک انسان والا و بزرگی مانند شهید ثانی برای بهره‌برداری ما از نماز این نکات را می‌فرماید قطعاً امام جماعتی که به‌عنوان امام و پیشوا و پیشانی این کاروان معنوی در جلوی این مخاطبین می‌ایستد می‌تواند از همین افضل اعمال و عبادات برای تربیت نفوس مخاطبین استفاده کند و باید توجه داشته باشیم هرچقدر نمازهای ما با حضور بیشتر و با داشتن حالت ذکر معنوی‌تری همراه باشد قطعاً تأثیرگذاری آن‌هم در مخاطبین و تربیت معنوی آن‌ها بیشتر خواهد بود.

در ادامه این کارگاه آموزشی دکتر مهرداد کاظم‌زاده عطوفی، روانشناس بالینی و عضو هیئت‌علمی دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیان نکاتی در خصوص تکنیک‌های ارتباط مؤثر و جذب مخاطب پرداخت.

توضیح اینکه کارگاه آموزشی جاری دومین مرحله از سلسله کارگاه‌های ارتقاء توانمندی ائمه جماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع «ارتباط مؤثر» بود که مرحله اول آن بهمن ماه 94 برگزار شده بود.


پربازدید ترین خبرهای سال
اسامی برگزیدگان مسابقات بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران
اسامی برندگان مسابقه بزرگ ده درس پیرامون امربه‌معروف و نهی از منکر ویژه ماه مبارک رمضان
مراسم تجلیل از مسئولان فرهنگی و فعالان حوزه نماز مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
برگزیدگان مرحله اول سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
اسامی افراد راه‌یافته به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بخش شفاهی
برگزیدگان مرحله اول مسابقه کتابخوانی آشتی با کتاب معرفی شدند
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده: ترویج فرهنگ انتظار موجب ارتقای سلامت معنوی جامعه خواهد شد
برگزیدگان مرحله دوم سیر مطالعاتی «آشتی با کتاب» معرفی شدند
برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در سازمان مرکزی دانشگاه
دومین کارگاه توانمندسازی فعالان فرهنگی مراکز تابعه دانشگاه/ دکتر سروقامت: اصل اول اخلاقی در کار تشکیلاتی، اصالت حق است