1393/12/03
جشن میلاد حضرت زینب سلام‌الله علیها با تکریم فرهنگ حجاب و عفاف در تالار ابن‌سینا برگزار شد
به همت واحد خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و مدیریت امور فوق‌برنامه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم جشن میلاد حضرت زینب کبرا سلام‌الله علیها، با رویکرد تکریم فرهنگ حجاب و عفاف در تالار ابن‌سینای دانشکده پزشکی برگزار شد.

در ابتدای این برنامه سجاد قانع، قاری برگزیده کشوری دانشگاه، به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت و پس از ادای احترام حاضرین در جلسه به سرود مقدس جمهوری اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت زینب سلام‌الله علیها، در خصوص ویژگی‌های شخصیتی این بانوی بزرگوار به بیان مطالبی پرداخت.

وجود الگو در زندگی یک نیاز قطعی است

مسئول نهاد در ابتدای سخنان خود با طرح این پرسش که اساساً الگوها و شاخص‌ها چگونه در زندگی ما به وجود می‌آیند؛ اظهار داشت: امروزه داشتن الگو و یک مدل درست که انسان را راهبری کند یک موضوع قطعی و یقینی است و تمامی متفکران بر نیاز به وجود الگوی صحیح اتفاق‌نظر دارند؛ اما نکته و سؤالی که مطرح می‌شود این است که علت ماندگاری بعضی از این الگوها چیست؟

وی افزود: که در سده‌های اخیر تعداد زیادی از افراد در مقطعی مطرح شدند، اما تعداد معدودی هستند که به‌عنوان الگو در تاریخ ماندگار شدند و ما باید دقت کنیم که آیا عملکرد و شخصیت خود این افراد باعث ماندگاری‌شان در تاریخ شد یا تبلیغات و عملکرد دیگران باعث این اتفاق شده است.

حضرت زینب سلام‌الله، الگوی حضور زن عفیف و محجوب در اجتماع

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده در ادامه با معرفی حضرت زینب سلام‌الله علیها به‌عنوان الگوی حضور زن در اجتماع، گفت: بامطالعه و تدبر در زندگانی و وجوه مختلف شخصیتی این بانوی بزرگوار، می‌توانیم راز ماندگاری و شاخص شدن ایشان را بشناسیم که من در این مهلت اندک، فقط به‌صورت فهرست‌وار برخی از این شاخصه‌های فردی را برای شما نام می‌برم.
وی با تأکید بر تأثیر فراوان «تربیت، آموزش‌وپرورش صحیح، به‌موقع و به‌روز» در شکل‌گیری شخصیت ممتاز حضرت زینب اظهار داشت: در این مورد باید به نوع تعامل والدین بزرگوار حضرت که در کتب تاریخی به‌وفور یافت می‌شود اشاره‌کنم؛ همچنین شاخص دوم شخصیتی حضرت، «فهم دقیق و عمیق از دین» بود که این مهم اگر برای هر فردی پیش بیاید، موجب سعادت و خوشبختی او خواهد شد.

مسئول نهاد با بیان این نکته که پیامبر مکرم اسلام، به مؤمنین توصیه می‌کنند در مواجهه با سختی‌ها صبر همراه با شناخت داشته باشند، ویژگی دیگر شخصیتی حضرت زینب سلام‌الله علیها را «صبر، تحمل و تقوا» معرفی کرد و گفت: نتیجه و پاداش صبر درراه خدا، پیروزی بر مشکلات در مسیر زندگی است.

وی «شجاعت و زمان‌شناسی» را دیگر ویژگی کلیدی حضرت زینب برشمرد و با معرفی «خلوص» به‌عنوان ویژگی کلیدی دیگری از شخصیت حضرت زینب، گفت: وقتی زندگی و همه رفتار و کردار انسان صرفاً برای خدا باشد، خداوند هم به کار و عمل انسان برکت می‌دهد و این‌گونه می‌شود که این وجود مبارک، پس از گذشت قرن‌های متمادی و علیرغم اقدامات تخریبی دشمنان دین، هنوز هم در بین انسان‌ها محترم و مقدس هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عیسی زاده در بخش پایانی سخنان خود گفت: منطق روشن و دقیق حضرت که در سایه عوامل ذکرشده به دست می‌آید؛ سبب می‌شود که این بانوی بزرگوار در کنار حفظ حجاب و عفاف خود چنان حضور قدرتمندی در عرصه اجتماع زمان خود داشته باشد که اساس و ارکان حکومت جور را به لرزه درآورد که این وجود مبارک و نوع حضور وی در اجتماع، می‌تواند برای زنان و دختران ما الگوی مناسبی برای حضور در اجتماع باشد.

عضو هیچ دسته و گروهی نیستم؛ فقط دل‌باخته اهل‌بیت هستم

در ادامه مراسم، الهام چرخنده (زهرایی)، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون با تبریک ولادت حضرت زینب سلام‌الله علیها و اظهار خوشوقتی از حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سلام به تل زینبیه، سلام به حسین و سلام به عشقی که چون در انسان متجلی شود، جز زیبایی و خوبی چیزی نمی‌بیند.

وی با اشاره به اینکه سعی نکنیم از افراد بت بسازیم؛ گفت: اهل هیچ دسته و گروهی نیستم و ادعای پرچم‌داری هیچ جریانی را ندارم و تنها چیزی که برای من اهمیت دارد وجود باارزش اهل‌بیت علیهم‌السلام هستند.

این بازیگر تلویزیون و سینما با اشاره به اینکه علیرغم بیماری قلبی با عشق و افتخار در خدمت شما هستم؛ افزود: 12 سال پیش، بدون آگاهی از اهمیت و خوبی حجاب، چادر - که هدیه ارزشمند مادرم بود - را کنار گذاشتم و امروز که بامطالعه و باتجربه با این پوشش مقدس رسیدم، هیچ فشار و هیچ توهینی مرا از کارم بازنخواهد داشت.

وی با توصیه به همه جوانان برای تجربه کردن این حس و حال گفت: من به‌عنوان شخصی که بسیاری از نقاط دنیا را دیده‌ام و تجربه‌های زیادی اندوخته‌ام، به همه جوانان و دوستان خودم، به‌عنوان یک خواهر کوچک‌تر، توصیه می‌کنم که برای یک‌بار هم که شده این فضا را تجربه کنند و از همین‌جا به همه‌کسانی که در شبکه‌های اجتماعی به من توهین می‌کنند و باعث اشک و ناراحتی فرزندانم می‌شوند می‌گویم که من هیچ‌گاه آن‌ها را نفرین نمی‌کنم، بلکه از خدا می‌خواهم که این افراد، روزی همین حال خوب مرا پیدا کنند، که به نظرم این بهترین دعا در حق هر انسانی خواهد بود.

به خاطر حفظ حجاب از دانشگاه اخراج شدم

در ادامه برنامه، سوزان اوبری (صدیقه فرقان) مسلمان اهل کشور آمریکا که با انتخاب حجاب، از تحصیل در مقطع دکترای فیزیوتراپی دانشگاه کالیفرنیا محروم شده بود؛ به بیان دلایل خود برای انتخاب دین اسلام و پوشش حجاب پرداخت.

وی با بیان این مطلب که در خانواده‌ای کاتولیک و به‌شدت مذهبی به دنیا آمده است؛ گفت: برای اولین بار در دوازده‌سالگی توسط برادرم که به دین اسلام گرویده بود، با اسلام آشنا شدم و در ادامه به تحقیق و جستجو در مورد سایر ادیان نظیر مسیحیت، بودائی و ...  پرداختم، اما در هیچ‌کدام از این ادیان، آن آرامش و اطمینان خاطری که در اسلام هست را نیافتم و ازاین‌رو دین اسلام را برای خود انتخاب کردم.

اوبری در ادامه با بیان اینکه پس از انتخاب پوشش حجاب در دانشگاه با مشکلات زیادی مواجه شدم؛ اظهار داشت: در ابتدای ورود به دانشگاه، علیرغم اینکه مسلمان بودم، اما خیلی به حجاب پایبند نبودم؛ اما وقتی به اهمیت حجاب پی بردم، نوع پوشش خود را اصلاح کردم که این امر موجب ایجاد مشکلات زیادی برای من شد.

وی افزود: ابتدا استادان دانشگاه با پرسش در مورد این نوع پوشش و تحقیر، قصد داشتند مرا از این پوشش منصرف کنند، اما وقتی به آن‌ها پاسخ دادم که این پوشش بخشی از دین من و درنتیجه بخشی از وجودم هست، به روش‌های مختلف و با افزایش حجم کاری و مسئولیت، مرا تحت‌فشار قراردادند و سرانجام بااینکه تقریباً در انتهای دوره آموزشی خود بودم موجب اخراج من از دانشگاه شدند.

اوبری با بیان اینکه در غرب آزادی برای فحشا به‌مراتب از آزادی برای دین‌داری محیا تر است گفت: شما دانشجویان باید شکرگزار خدای متعال باشید که در پرتو جمهوری اسلامی، می‌توانید آزادانه از ارزش‌های دینی خود محافظت کنید.

وی در پایان سخنان خود در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان که پرسیده بود «چرا مذهب شیعه را برای خود انتخاب کردید؟» گفت: من در چند سال ابتدایی مسلمان شدنم اصلاً از تفاوت بین مذاهب اسلامی آگاه نبودم و هیچ شناختی از شیعه و سنی نداشتم، اما به‌مرورزمان و مطالعه تاریخ اسلام و تحقیق در مورد شخصیت امام علی علیه‌السلام، با تفکر و مطالعه، مذهب شیعه را برای خود برگزیدم.

اجرای تئاتر و پخش چندین نماهنگ از سایر برنامه‌های اجراشده در این مراسم بود، همچنین به همه دخترانی که مزین به نام مبارک «زینب» بودند هدایایی تقدیم شد و پایان‌بخش برنامه، قرعه‌کشی و اهدای دو گوشی هوشمند ایرانی به شرکت‌کنندگان در جلسه بود.




پربازدید ترین خبرهای سال