1393/10/30
نهمین جلسه از سلسله نشست‌های اخلاقی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
نهمین جلسه از سلسله نشست‌های اخلاقی ویژه استادان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور آیت‌الله رضوانی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که از ساعت 13 روز دوشنبه 29 دی 93 در تالار شهید کاووسی دانشکده پزشکی برگزار شده بود؛ آیاتی از کلام‌الله مجید توسط دکتر هاشمی تلاوت شد.

پس از تلاوت قرآن، دکتر ناطق پور، دبیر هم‌اندیشی استادان دانشگاه ضمن خیرمقدم به اساتید شرکت‌کننده و با تشکر و قدردانی از حضور آیت‌الله رضوانی در این جلسه، ابراز امیدواری کرد مطالب ارائه‌شده در این جلسه، به افزایش فضای معنوی دانشگاه کمک کند.

در ادامه این نشست آیت‌الله رضوانی با بیان این نکته که پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله ترویج مکارم اخلاقی را مهم‌ترین هدف رسالت خود معرفی می‌کنند؛ اظهار داشت: حضرت ختمی‌مرتبت مهم‌ترین علت بعثت را مسئله اخلاق معرفی می‌کنند و می‌فرمایند «إنَّمابُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَكارِمَ الخلاقِ».

این استاد برجسته اخلاق با بیان این نکته که آن چیزی که دین را مفهوم دار می‌کند اخلاق است؛ افزود: کلید سعادت و خوشبختی، هم در بعد دنیایی و هم در بعد اخروی رعایت آموزه‌های اخلاقی است؛ اگر اخلاق نباشد، انسان باهوش و قدرت تفکری که دارد به یک موجود درنده‌خویی تبدیل می‌شود که می‌تواند فجایع وحشتناکی را رقم بزند؛ کما اینکه امروزه می‌بینیم انسان‌های بی‌اخلاق چه جنایت‌هایی را به بار آورده و مردم مظلوم را مورد ظلم خود قرار می‌دهند.

آیت‌الله رضوانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نکات اخلاقی موجود در سوره‌های «شمس» و «اعلی» گفت: در سوره شمس، خداوند متعال پس‌ازاینکه برای مردم عالم سوگند می‌خورد و عقل‌ها و اندیشه‌ها را بیدار و فعال می‌کند می‌فرماید «قَدْ أَفْلَحَ مَن زَكَّاهَا * وَ قَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا» و تمام مردم را به دودسته انسان‌های خوشبخت و انسان‌های بدبخت تقسیم می‌کند.

وی افزود: بنابراین آیات شریف، کسانی که تزکیه نفس کرده‌اند خوشبخت شده و بقیه‌ی انسان‌ها، بدبخت هستند. همچنین خداوند در سوره اعلی پس از آیات ابتدایی می‌فرماید «قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّى * وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى» بدین معنی که ابتدا باید تزکیه داشته باشیم و پس‌ازآن، ذکر و عبادت خدا را بیان می‌کند.

استاد اخلاق حوزه‌های علمیه تهران با استناد به سخن امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) که اخلاق را مایه‌ی سعادت و خوشبختی انسان معرفی می‌کند؛ گفت: مولای متقیان می‌فرمایند اگر ما امیدی به بهشت و ترسی از آتش جهنم هم نداشته باشیم، ازآنجایی‌که انسانیم، لازمه انسانیت ایجاب می‌کند بااخلاق زندگی کنیم؛ زیرا چیزی که انسان را به قله سعادت و خوشبختی می‌رساند اخلاق است.

آیت‌الله رضوانی در پایان سخنان خود با معرفی اخلاق به‌عنوان راه ارتباط بین خدا و بندگان گفت: پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند: «جعل الله سبحانه مكارم الاخلاق صلة بينه و بين عباده» یعنی خداوند سبحان مکارم اخلاق را ریسمان ارتباطی بین خود و بندگان، قرار داده است و باید توجه کنیم که از نماز که به‌عنوان عمود دین نام‌برده شده و حتی قرآن، حج و جهاد، به‌عنوان رابط بین خلق و خدا نام‌برده نشده است بلکه اخلاق، ارتباط بین انسان و پروردگارش معرفی می‌شود.

سلسله نشست‌های اخلاقی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دوشنبه پایانی هرماه با حضور استادان برجسته اخلاق در دانشگاه برگزار می‌شود.


پربازدید ترین خبرهای سال