1393/07/28
جلسه تفسیر قرآن کریم با محوریت آیات مباهله در بیمارستان امیراعلم برگزار شد
به همت مرکز فرهنگی قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان امیراعلم جلسه تفسیر قرآن کریم  با محوریت آیات مربوط به مباهله در سالن حاکمیت بالینی این بیمارستان برگزار شد.

در این جلسه که روز دوشنبه 28مهر1393 برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آیتی ضمن بیان تفاوت ماه‌های حرام با سایر ماه‌های قمری به تشریح خصوصیات این ماه‌ها و خصوصیات بارز ماه ذی‌الحجه به‌خصوص روزهای 24و25 این ماه که به روز مباهله معروف هستند؛ پرداخت.

وی ابتدا در تعریف مباهله گفت:  مباهله در اصطلاح به معنی نفرین ‌کردن دو نفر به یکدیگر است؛ به‌این‌ترتیب که وقتی استدلال‌های منطقی سودی نداشت، افرادی که باهم درباره یک مسئله مهم دینی گفت‌وگو دارند، در یکجا جمع می‌شوند و به درگاه خدا تضرّع می‌کنند و از او می‌خواهند که دروغ‌گو را رسوا و مجازات کند.

شرح مختصری از داستان مباهله

حجت‌الاسلام‌والمسلمین آیتی در خاتمه سخنان خود به شرح مختصری از واقعه مباهله پیامبر (صلی‌الله علیه  و آله) با مسیحیان نجران پرداخت و گفت: در روز بیست و چهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد. پیامبر (صلی‌الله علیه  و آله) طی نامه‌ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند آن‌ها خدمت پیامبر(صلی‌الله علیه و آله) شرفیاب شدند، هرچه پیامبر(صلی‌الله علیه و آله) دلیل و برهان آورد آنان قبول نکردند و امر به مباهله واگذار شد، توسط جبرئیل آیه مباهله نازل شد و پیامبر (صلی‌الله علیه و آله) آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد. «

آیه مباهله در قرآن«فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَکمْ وَ نِساءَنَا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنفُسنَا وَ أَنفُسکُمْ ثُمَّ نَبْتهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَت اللَّهِ عَلی الْکذِبِینَ» یعنی به آنان (مسیحیان نجران) بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت می‌کنیم شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت می‌کنیم شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت می‌کنیم شما نیز از نفوس خود؛ آنگاه مباهله می‌کنیم و لعنت خدا را بر دروغ‌گویان قرار می‌دهیم.

روز بعد مسیحیان نجران که صحنه آمدن بی‌پیرایه پیامبر(صلی‌الله علیه  و آله) به صحنه مباهله را دیدند، همگی با بهت و حیرت به چهره یکدیگر نگاه کردند و از اینکه او فرزندان معصوم و یگانه دختر و یادگار خود و پسرعمویش را به صحنه مباهله آورده، انگشت تعجب به دندان گرفتند. آنان دریافتند که پیامبر(صلی‌الله علیه  و آله)، به دعوت و دعای خود اعتقاد راسخ دارد در غیر این صورت یک فرد مردد، عزیزان خود را در معرض بلای آسمانی و عذاب الهی قرار نمی‌دهد و وقتی دیدند وی به‌قدری مطمئن است که تنها نزدیک‌ترین خویشانش را با خود آورده، بیمناک شدند و پذیرفتند که جزیه بپردازند و از مباهله خودداری کردند و از ایشان خواستند تا پیامبر (صلی‌الله علیه  و آله) اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.

مركز فرهنگي قرآن و عترت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي تهران
آدرس وب سايت:  WWW.NAHAD-TUMS.IR
آدرس ايميل:  mfQuranEtrat@gmail.com
شماره‌هاي تماس: 4 - 66581663 و 61192890
شماره پيامك: 200097107


پربازدید ترین خبرهای سال