1397/07/21
کارگاه سواد رسانه‌ای ویژه کارکنان و ائمه جماعات دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برگزار شد
به همت واحد پژوهش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، کارگاه دانش‌افزایی با موضوع «سواد رسانه‌ای» ویژه کارمندان و ائمه جماعات دفتر نهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
کارگاه سواد رسانه‌ای ویژه کارکنان و ائمه جماعات دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برگزار شد

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، کارگاه دانش‌افزایی با موضوع «سواد رسانه‌ای» در روز چهارشنبه 18 مهر 97 در سالن شورای آزمایشگاه جامع برگزار شد.
در ابتدای کارگاه حجت‌الاسلام‌والمسلمین غفاری، معاون دفتر نهاد در دانشگاه ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به حضار با ذکر روایتی از حضرت مسیح (ع) اظهار داشت: عالم بی خیر همانند صخره‌ای است که در دهانه رود قرار دارد. نه خودش از آب بهره می‌برد و نه اجازه می‌دهد دیگران از آن بهره‌مند شوند. وی همچنین افزود: این موضوع در فضای مجازی هم صدق می‌کند؛ یعنی کسی که بدون مدیریت خودش و تزکیه و بدون علم و دانش لازم، سراغ فضای مجازی برود، نه خودش از آن بهره می‌برد و نه به دیگران بهره می‌رساند.
در ادامه دکتر جعفر خوشروزاده، کارشناس تحقیقات سیاسی صداوسیما، انواع رسانه‌های اجتماعی و مجازی را برشمرد و گفت: شبکه‌های اجتماعی، میکرو بلاگ ها، سایت‌ها و وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی عکس محور، رسانه‌های اجتماعی ویدئو محور، پیام‌رسان‌های موبایلی و پادکست‌ها انواع رسانه‌های اجتماعی و مجازی هستند.
وی در ادامه از ارتباط، دوست‌یابی، آموزش، تشکیل جوامع، بازاریابی و تبلیغ، اطلاع‌رسانی، اوقات فراغت، روابط عمومی، تحقیق و پژوهش، مدیریت بحران، نقل و انتقالات مالی به‌عنوان مزایا و کارکردهای مثبت شبکه‌های اجتماعی یادکرد و گفت: شبکه‌های اجتماعی مجموعه‌ای است از مزایا و معایب.
وی در ادامه اظهار داشت: سه رویکرد اصلی در برخورد با رسانه‌ها وجود دارند. رویکرد اول نفی و ممانعت مطلق، دومی آزادی بی‌قیدوشرط و سومی حضور قاعده‌مند و آگاهانه است که بهترین رویکرد در برخورد با رسانه‌های اجتماعی حضور قاعده‌مند و آگاهانه است.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در جوامعی که استفاده از شبکه‌های اجتماعی افزایش می‌یابد، میزان طلاق هم بالا می‌رود، افزود: هراندازه استفاده از شبکه‌های اجتماعی بیشتر شود، احساس خوشبختی کمتر می‌شود و همچنین باعث کاهش کیفیت روابط زناشویی در زوجین می‌گردد.
وی در ادامه گفت: شبکه‌های اجتماعی به دلایل ساختاری و ویژگی‌های رفتاری آسیب‌زا هستند. از عوامل آسیب‌زا در حوزه ساختاری، در دسترس بودن اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، اسمارت فون ها و جنس مخالف را می‌توان نام برد و در حوزه ویژگی‌های رفتاری از چشم و هم‌چشمی و مقایسه زندگی خود با دیگران، گرایش به تائید شدن و عاشقانه‌های ناخواسته می‌توان یادکرد. وی در ادامه مدل‌های رفتاری مناسب زوجین درزمینهٔ پسورد گذاری بر حساب کاربری و تلفن همراه را به سه مدل امنیت، پنهان‌کاری و حریم خصوصی تفکیک کرد و گفت: در خانواده پسورد ابزارها باید در بین زوجین اشتراک گذاشته شود.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که چت کردن زوجین در فضای مجازی یکی از عمده‌ترین زمینه‌های آسیب‌زای شبکه‌های اجتماعی بشمار می‌آید، اظهار داشت: رعایت آداب و آئین درست چک کردن رسانه‌های اجتماعی تا حدود زیادی می‌تواند از آسیب‌های ناشی از شبکه‌های اجتماعی بر روابط زوجین می‌کاهد.
وی در ادامه راهکارهای برون‌رفت از یک رابطه خواسته یا ناخواسته مجازی را برشمرد و گفت: تصمیم خود را بلافاصله و با جدیت به اجرا بگزارید و تمامی کانال‌های ارتباطی را با فرد موردنظر ببندید. ارتباط صمیمی خود را با خویشان و یا همسر خود بیشتر کنید. مدتی به مسافرت و یا خود را به انجام کاری بسیار مهم مشغول کنید. در چت‌ها و ارتباطات اجتماعی تنفر خود به فرد موردنظر را منتقل کنید.
وی در پایان سخنان خود گفت: تدوین قانون اساسی طلایی خانواده برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی یک ضرورت است.


نظرات کاربران
کد امنیتی